Verkeersregels

Als je in Nederland kan autorijden kan je het ook in New York. In New York zijn er wel een paar verschillen in de verkeersregels. Waarom mogen sommige dingen daar wel en niet in Nederland? De Amerikanen willen een GOEDE doorstroom in het verkeer.

Rood stoplicht

Wanneer je in New York voor een rood stoplicht staat en je wilt rechtaf slaan dan mag je gewoon door rood rijden. Wel moet je eerst helemaal stilstaan voor het rode licht. Dan pas mag [moet] je doorrijden. Als je dat vergeet of niet doet krijg je dat snel te horen van de mensen die achter je rijden. Er zijn wel twee voorwaarden van het door rood rijden als je rechtsaf slaat: Als er een bord staat met de tekst: NO TURN ON RED dan mag je niet door het rode licht rijden. Staat dat bord er niet, dan moet je onthouden dat de mensen die groen licht hebben nog altijd voorrang hebben als je rechtsaf slaat. Deze regel zorgt voor een goede doorstroom in het verkeer. 

Stop 4 way

Bij de meeste kruispunten zie je een zeshoekig stopbord (hetzelfde als in Nederland) met daaronder de tekst STOP 4 WAY. Dan moet je stoppen en de auto's die al aan het wachten zijn, bijvoorbeeld op een druk kruispunt voorrang geven. Dan kunnen de auto's om de beurt weg.

Schoolbussen

Als een schoolbus stopt om kinderen in of uit de bus te laten stappen en de bus zijn knipperlichten aan heeft moeten de auto's op een afstand stoppen en wachten todat de bus weer weg rijdt. Dan mag je dus niet inhalen. Deze regel gelt als je van beide richtingen komt aanrijden. Bij gescheiden rijbanen is dat anders. Dat verschilt per staat. In sommige staten moet auto's die uit beide richtingen komen stoppen. In andere staten mogen de auto's van de andere richting gewoon doorrijden. Als je bij scholen knipperbollen of lichten ziet dan is er vaak een lagere maximumsnelheid voor auto's.