10 Bezienswaardigheden

 

  1. Het vrijheidsbeeld
  2. Central park zoo
  3. Wall Street
  4. Empire state building 
  5. China Town             
  6. Macy ‘s tanksgiving  day parade
  7. Ty warner suite.
  8. Broadway
  9. Brooklyn Bridge
  10. American Museum of Natural History

 

1.Het Vrijheids beeld is een groot standbeeld  waar je tot boven in de kroon kun klimmen.

2. In het grootste park van New York (Central park) heb je ook een dierentuin Central park zoo. Dit is niet zo heel groot maar wel met hele unieke dieren.

 

3. Wall Street is een straat in Lower Manhattan. Wall Street wordt vaak gebruikt als verandering van de naam voor de Amerikaanse financiële wereld.

4. Het Empire State Building is met 381 meter de op een na hoogste wolkenkrabber in New York, en staat vierde op de lijst van hoogste gebouwen van de Verenigde Staten.

5. Chinatown is een wijk op het eiland Manhattan in New York City. Het is een grote stad met 300.000 inwoners, waarvan de meesten van Chinese afkomst. Aan het einde van de 19e eeuw bestond de wijk uit nog maar een paar honderd Chinezen, daarna groe
ide dat aantal sterk. Vandaag de dag is het één van de populairste toeristenattracties in New York.

 

6. De Macy's Thanksgiving Day Parade is een jaarlijkse optocht georganiseerd door de Amerikaanse winkelketen Macy's. Het drie uur durende evenement wordt gehouden in New York City, beginnend om 09:00  op Thanksgiving. Bijna bij elke parade rijden praalwagens met grote ballonnen van bekende personages of mensen door de stad. Op de praalwagens staan vaak artiesten die optreden.

7.Wat maakt die kamer nu tot de allerduurste Hotelkamer?  Wel, om te starten is er een tapijt, dat zo duur is, dat je er speciale schoentjes voor moet aandoen, om er over te lopen.  De hotelkamer of Suite neemt de hele 52ste verdieping in beslag van het hotel, en als gast krijg je da  n ook een prachtig zicht over de stad 'New-York'. Tevens staat er in de hotelsuite een Waterval en is er een hele grote bibliotheek aanwezig.

8.Broadway is een van de grote straten op Manhattan, New York. De straat loopt van zuid naar noord over de hele lengte van Manhattan tot Tarrytown, ten noorden van New York. Broadway kruist de belangrijkste straten van het eiland en er staan vele bezienswaardigheden langs de straat.

9.Brooklyn Bridge is een hangbrug in New York City die over East River gaat en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan

 

 

10. Het American Museum of Natural History is een natuurhistorisch museum. Het museum heeft meer dan tweehonderd onderzoekers.