De Williamsbrug Bridge

De Williamsburg Bridge is een hangbrug die de East River met Manhattan en Brooklyn overbrugt. Leffert Lefferts begonh in 1896 met bouwen met Henry Hornbostel als arcitect. De brug werd pas geopend op 19 december, 1903. De bouw van de brug kostte in totaal  $12.000.000. In 1903 was de brug de grootste hangbrug over heel de wereld. De brug is 2227 meter lang en 36 meter breed. In het midden van de brug is hij 41 meter hoog. Nu is de brug als de sterkste brug ter wereld.

De brug is één van de twee belangrijkste bruggen over de East River die zowel autoverkeer als treinverkeer draagt. Er rijden 100.000 voertuigen over de brug.       

De brug ligt in de buurt van de lower east side en loopt van de Delancey Street & Clinton Street in Manhattan naar Washington Plaza in Brooklyn. In de buurt van de brug bevindt zich het East River Park. Als voetganger mag je over de brug heen lopen, maar het is wel ver lopen over de brug .

            

Broadway Bridge    

De Broadway Bridge is een lift brug met 2 verdiepingen over de Harlem River die Manhattan en Bronx overbrugt. Op de 1e verdieping rijden auto’s en op de 2e verdieping de metro’s. Er zijn 6 rijstroken voor auto’s en 6 metrostroken. Over die metrostroken rijden lijn 1 en 9 van het New Yorkse metronetwerk. Die lijnen gaan naar veel musea en toeristische plekken. Als je wilt kan je de brug oversteken, maar daarbij moet je wel erg opletten.

    

Meer mooie foto's van de Broadway Bridge? Ga dan naar https://www.fotosearch.com/photos-images/broadway-bridge.html

          

                

Brooklyn bridge

De bouw van de Brooklyn bridge begon in 1869 en eindigde in het jaar 1883.

de bedenker van deze beroemde brug in New York was John Roebling. Hij overleed net voor dat de brug klaar was dat kwam door een ongeluk met de brug. 27 mensen ongeveer kwamen om met het bouwen van de Brooklyn bridge.

De Brooklyn bridge was één van de grootste projecten van de 19e eeuw en nog steeds één van de populairste monumenten van New York.

De brug heeft een lengte van ongeveer 1.8 km tussen Brooklyn en Lower Manhatten. De brug heeft twee grote torens dus was de brug een hele lange tijd de grootste hangbrug van de wereld. Om de twee grote torens van 84 meter staat hij bekent waaraan kabels werden gehangen.

In 1964 werd de Brooklyn bridge een officieel nationaal monument.

 

Queensboro bridge

De bouw van de Queensboro bridge begon in 1903 en werd in gebruik genomen in 1909. De ingenieur van dit project was Gustav Lindenthal. Het duurde lang met het bouwen van de brug omdat de brug meerdere keren instorten en de werklieden werden onrustig. Ook bij het bouwen van deze brug overleden veel werklieden wel 50. De kosten van de brug was ongeveer 18 miljoen dollar.

Het bijzondere van deze brug is dat hij uit twee lagen bestaat. De brug werd steeds verbouwd en een tijd later verwaarloosd. In 1987 gingen ze de brug renoveren en daar zijn ze nog steeds mee bezig en heeft al meer dan 300 miljoen euro gekost.

De brug verbindt Queens met Manhatten. En heeft een lengte van ongeveer 1.135 km. De brug heeft totaal 9 rijstroken, 4 boven en 5 onder. De brug ligt boven de East River. Sommige New Yorkers noemen de brug soms wel eens de 59th Street bridge omdat de brug op de 59th Street ligt.

De Washington Heigts Bridgeee 

De Washington Heights Bridge werd op 22 februari 1889 geopend voor al het verkeer. Het is een stalen hangbrug Manhattan en Bronx overbrugt.

 

 

Willis Avenue Bridge

De Willis Avenue Bridge is gebouwd in 1901, de Willis Avenue Bridge gaat over de Drive Harlem River en draagt ​​meer dan 70.000 voertuigen per dag, Op vier rijstroken. De Willis Avenue Bridge werkt samen de East 124th Street die het zuidelijke verkeer draagt.  Met een lengte van 3212 voet en een breedte van 60 voet. De bouw kostte in totaal $ 1,640,523.11 en een land kostprijs van  $ 803,988.37. Het staal dat gebruikt is voor het bouwen van deze brug, weegt in totaal 6213 ton.

De Willis Avenue Bridge is een draaibrug Dat draagt ​​noorden wegverkeer (en fietsen en voetgangers in beide richtingen) over de Harlem River tussen de New York City boroughs van Manhattan en de Bronx, Verenigde Staten. Het verbindt First Avenue in Manhattan met Willis Avenue in de Bronx. De New York City Department of Transportation is verantwoordelijk voor het onderhouden en bedienen van de brug.

De brug werd omgezet in een richting naar het noorden werking op 5 augustus 1941 op dezelfde dag de Third Avenue Bridge werd op dezelfde wijze omgezet naar eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting.

In november 2005, New York Gezocht naar de brug te vervangen. In een poging om de structuur te behouden, bood de stad het Preferred te koop voor $ 1, met gratis levering binnen 15 mijl.  Als gevolg van de moeilijke logistiek van het verplaatsen van de structuur, waren er geen bod uit maart 2007. Granite van de structuur werd gegeven naar een nabijgelegen park, terwijl het metalen gedeelte werd verplaatst via sleepboot naar Jersey City op 12 april 2011, de staal gesmolten en de betonnen onderdelen gemaakt in vullen.

De vervangende brug werd gebouwd bij Port van Coeymans, 10 mijl ten zuiden van Albany. Op 13 juli 2010 werd de brug verplaatst  naar beneden de Hudson op twee schuiten Die werden aan elkaar gelast. De nieuwe brug is 350 meter lang, 65 meter hoog en 77 meter breed, het vereist drie sleepboten om het te stuwen. De aanblik van de drijvende brug veroorzaakt opschudding onder toeschouwers langs de Hudson. Na een verblijf in Port Jersey in Jersey City werd gesleept boven de East River naar zijn bestemming op maandagochtend, 26 juli. Motor verkeer werd verschoven naar de nieuwe brug op 2 oktober 2010, hoewel de loopbrug van de oude brug bleef voetgangers en fietsers dienen voor een paar weken.

"Willis Avenue Bridge" is ook de naam van een song van David Berkeley van zijn 2009 album Strange Light. .