George Washington

George Washington is in 1732 geboren in een welvarende Engelse Familie. Zijn vader en zijn broer zijn overleden toen George nog jong was.  

Wat betekende hij voor New York

George Washington was een opperbevelhebber en kolonel van het leger van de Verenigde Staten. Ook heeft hij de makers van de eerste en tweede grond wet vertegenwoordigd. Na de oorlog met Indische en Franse troepen werd Georoge Washington uitgeroepen tot Kolonel van de Virginia Militia. In 1759 trouwde hij en wou zich meer bezig houden met de politiek. In 1774, kwam de eerste grondwet in de VS.  Toen hij de tweede grondwet ook vertegenwoordigde, werd hij in 1775 officieel als kolonel en opperbevelhebber van de Verenigde Staten benoemd. In Boston (de hoofdstad van Massachusetts) lukte het hem weer om het Britse leger weg te jagen, maar bij New York mislukte zijn verdediging.  Sommige troepen konden zich nog in  verdediging brengen.

De overwinning

Op kerstavond in 1776 viel Washington Hessen bij Trenton aan. In 1780 begon ook de Franse troepen zich met de oorlog te bemoeien. De Franse en de Amerikanen bestormde de Britse generaal Charles Cornwallis. De Britten hadden gewonnen en de oorlog was voorbij.