Nine eleven

Aanslagen

Op negen maart 2001 werd er een aanslag gepleegd door moslimterroristen op de Twin Towers ook wel het WTC genoemd  in New York. Een gekaapt passagiers vliegtuig van de American Airlines  vloog om 8:46 [14.46 in Nederland] het noordelijke WTC gebouw in. Bijna 20 minuten later vloog een ander toestel, van United Airlines in de zuidelijke toren. Die stortte ongeveer om 9.59 in. De noordelijke toren stortte in om ongeveer 10.28. Even over half 10 vloog er een derde vliegtuig van de American Airlines, in het Pentagon, het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie in Washington D.C. Een aanslag met een vierde gekaapt toestel, United was gericht op het Witte Huis, maar deze mislukte doordat de passagiers de kapers tegen hielden. Later stortte het toestel rond 10.00 neer in een veld buiten Pittsburgh.

 

Slachtoffers en daders

In 2005 kwam er een officiële lijst met cijfers van de slachtoffers. Bij elkaar zijn dat er 2974 [kapers niet meegerekend] De meeste slachtoffers vielen in het WTC [2604] In het Pentagon vielen er 125 slachtoffers.

De man die dit plan heeft bedacht is Osama Bin Laden. Hij was een leider van een islamitische terreurbeweging Al-Qaida. [islamitische terroristen] Deze groep voerde een heilige oorlog  tegen Amerika. Osama Bin Laden beval zijn piloten de WTC torens in te vliegen. Jaren was hij onvindbaar. Maar na een lange zoektocht in mei 2011 is hij in Pakistan vermoord door Amerikaanse militairen.