Ellis island

In Ellis Island is een eiland in de haven van New York en New Jersey waar begin 20e eeuw en eind 19e eeuw een grenspost was voor de immigranten  die in de Verenigde Staten willen wonen en werken.

In 1812 werd op het eiland een fort gebouwd dat New York Harbor moest verdedigen.  

Voor 1892 was er een uitgevoerde controle van Castle Clinton naar Lower Manhattan. Tussen 1 januari 1892 en november 1954 kwamen er ongeveer 12 miljoen immigranten door de poorten van de grenspost op Ellis Island. Immigranten die naar New York wilden met de boot moesten eerst door de grenspost en daar eerst zich medische laten keuren. Ongeveer 2% van de mensen die hier kwamen mochten niet naar binnen, meestal door ziektes, zoals oogziektes, blindheid, mentale ziektes (een soort stornis) en doordat ze crimineel waren. Veel van die immigranten vestigde in New York of New Jersey. Door de brand in 1897 werden er veel gebouwen verwoest en veel van de meeste immigranten uit deze vijf jaar verbrand.

De eerste immigrant die toe werd gelaten in New York was het 15-jarige meisje Annie Moore. Nu is het Ellis Island een museum.